Pametna reciklaža limenki na Beogradskom maratonu

prese_za_limenke_idea

Ove godine će svi učesnici i posetioci Beogradskog maratona 15. maja imati priliku da recikliraju limenke na pametnoj presi koja će biti postavljena na Trgu Nikole Pašića.

Sakupljene limenke možete svakodnevno reciklirati u pametnim presama koje su postavljene IDEA objektima u Beogradu.

Potrebno je da pristupite  Solagroteam aplikaciji i registrujete se, a na vašem nalogu će se pratiti broj recikliranih limenki, jer Svaka limenka se računa. Reciklirajte limenke i osvojite nagrade – karte za utakmice i pozorišta, popuste na kupovinu u IDEA prodavnicama, kao i novčane vaučere.

Aluminijum može reciklirati beskonačno, a reciklažom limenki se može ostvariti ušteda energije uz značajno smanjenje zagađenja vode i vazduha.

Kampanja se realizuje u okviru projekta “Pametni sistem za sakupljanje limenki i ambalažnog otpada u gradovima”, koji je podržan kroz program razvojnog partnerstva sa privatnim sektorom develoPPP, nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Projekat zajednički sprovode GIZ, kompanije “Ball Pakovanja Evropa”, “Mercator-S” i “Solagro Smart Recycling”, kao i međunarodni program “Svaka limenka se računa”.

***

Lokacije IDEA radnji sa pametnim presama kao i druga mesta za sakupljanje limenki možete pronaći na Gde reciklirati – Reciklažna mapa Srbije

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje