Pametna reciklaža limenki na Beogradskom maratonu

prese_za_limenke_idea

Ove godine će svi učesnici i posetioci Beogradskog maratona 15. maja imati priliku da recikliraju limenke na pametnoj presi koja će biti postavljena na Trgu Nikole Pašića.

Sakupljene limenke možete svakodnevno reciklirati u pametnim presama koje su postavljene IDEA objektima u Beogradu.

Potrebno je da pristupite  Solagroteam aplikaciji i registrujete se, a na vašem nalogu će se pratiti broj recikliranih limenki, jer Svaka limenka se računa. Reciklirajte limenke i osvojite nagrade – karte za utakmice i pozorišta, popuste na kupovinu u IDEA prodavnicama, kao i novčane vaučere.

Aluminijum može reciklirati beskonačno, a reciklažom limenki se može ostvariti ušteda energije uz značajno smanjenje zagađenja vode i vazduha.

Kampanja se realizuje u okviru projekta “Pametni sistem za sakupljanje limenki i ambalažnog otpada u gradovima”, koji je podržan kroz program razvojnog partnerstva sa privatnim sektorom develoPPP, nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Projekat zajednički sprovode GIZ, kompanije “Ball Pakovanja Evropa”, “Mercator-S” i “Solagro Smart Recycling”, kao i međunarodni program “Svaka limenka se računa”.

***

Lokacije IDEA radnji sa pametnim presama kao i druga mesta za sakupljanje limenki možete pronaći na Gde reciklirati – Reciklažna mapa Srbije

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300