Otvoren filmski konkurs za “Green fest 2022”

lipa_drvo_zelena
lipa_drvo_zelena

Centar za unapređenje životne sredine je objavio konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 13. Međunarodnom festivalu zelene kulture “Green fest” koji će biti održan od 21. do 25. novembra 2022.

Konkurs je međunarodnog karaktera i mogu se prijaviti filmovi koji se bave temama prirode i biodiverziteta, klimatskih promena, vazduha i voda, otpada od hrane, održive mode, cirkularne ekonomije i inovacija, održivog razvoja.

U razmatranje će biti uzeti filmovi proizvedeni posle 1. januara 2019. godine, filmovi mogu biti prijavljeni u četiri kategorije: kratki film, film srednjeg metra, dugometražni i animirani film.

Osim nagrada u navedenim kategorijama, biće dodeljene i dve specijalne nagrade za najbolji obrazovni film (Učimo za budućnost) i najinspirativniji film festivala (Pokrenimo budućnost).

Rok za prijavu na konkurs je 15. jul, dok će spisak filmova koji su ušli u selekciju za prikazivanje biti objavljen do 15. oktobra 2022.

Tokom prethodnih dvanaest godina, na konkurse za takmičarske filmove je stiglo gotovo 6700 filmova sa svih kontinenata, održano preko 150 obrazovnih sadržaja, predstavljeno preko 160 izlagača i umetnika.

Sve informacije o konkursu se mogu pronaći na zvaničnoj stranici festivala – www.greenfest.rs.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300