Mihajlović: Uskoro javna rasprava o energetskom i klimatskom planu i strategiji

Struja
Mihajlović: Uskoro javna rasprava o energetskom i klimatskom planu i strategiji

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je da će se nacrt Integrisanog nacionalnog energetskog i klimatskog plana za period do 2030. godine i Strategije razvoja energetike do 2040. godine, s projekcijama do 2050. godine, uskoro naći u širokoj javnoj raspravi.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, ona je pozvala sve zainteresovane organizacije civilnog društva i sve građanke i građane da uzmu učešće u procesu njihovog donošenja.

Istakla je da su prethodna i ova godina ključne za proces energetske tranzicije, jer se donose najvažnije odluke za budućnost srpske energetike.

– U 2021. donet je novi zakonodavni okvir, a započeta je i izrada dva najvažnija strateška dokumenta za energetski sektor. Nacrti ovih dokumenata uskoro će biti na javnoj raspravi i pozivam zainteresovane organizacije civilnog društva i sve građanke i građane, da učestvuju u izradi plana i strategije koji će odrediti put srpske energetike u narednim decenijama – navela je Mihajlović.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama