Mihajlović: Uskoro javna rasprava o energetskom i klimatskom planu i strategiji

Struja
struja_trafostanica

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je da će se nacrt Integrisanog nacionalnog energetskog i klimatskog plana za period do 2030. godine i Strategije razvoja energetike do 2040. godine, s projekcijama do 2050. godine, uskoro naći u širokoj javnoj raspravi.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, ona je pozvala sve zainteresovane organizacije civilnog društva i sve građanke i građane da uzmu učešće u procesu njihovog donošenja.

Istakla je da su prethodna i ova godina ključne za proces energetske tranzicije, jer se donose najvažnije odluke za budućnost srpske energetike.

– U 2021. donet je novi zakonodavni okvir, a započeta je i izrada dva najvažnija strateška dokumenta za energetski sektor. Nacrti ovih dokumenata uskoro će biti na javnoj raspravi i pozivam zainteresovane organizacije civilnog društva i sve građanke i građane, da učestvuju u izradi plana i strategije koji će odrediti put srpske energetike u narednim decenijama – navela je Mihajlović.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300