Pametno recikliraj u Zrenjaninu: Kompanija “Tetra Pak” uručila nagrade najvrednijim reciklerima u maju

reciklaza tetrapaka_pametno recikliraj
reciklaza tetrapaka_pametno recikliraj

Foto: Tetra Pak

Nagrade za najvrednije reciklere u maju, u okviru projekta „Pametno recikliraj“ u Zrenjaninu, dodelila je kompanija “Tetra Pak”.

Snežana Mihajlov koja je tokom maja reciklirala najviše komada ambalaže kompanija “Carlsberg”, “Coca-Cola”, “Knjaz Miloš”, “Red Bull”, “Imlek”, “Rauch” i “Nectar”, čiji proizvodi učestvuju u ovom projektu, osvojila je vaučer u vrednosti od 18.000 dinara za kupovinu u “Tehnomedija” radnjama.

Ivan Ugrizović i Dejan Krupljanin, koji su se našli na drugom i trećem mestu po broju reciklirane ambalaže, osvojili su nagradne vaučere u vrednosti od 12.000 i 6.000 dinara za kupovinu u “Sport Vision” radnjama i “Delfi” knjižarama.

Nagrade je u IDEA Super marketu u Zrenjaninu uručila Tanja Basta, ekspert za održivo poslovanje za Istočnu Evropu u kompaniji “Tetra Pak”.

pametno recikliraj Zrenjanin dodela nagrada za mesec maj

Foto: Tetra Pak

– Ponosni smo što smo deo projekta “Pametno recikliraj” u Zrenjaninu zajedno sa našim partnerima, i ovom prilikom bih se još jednom zahvalila svim partnerima u okviru ove inicijative, i posebno, kompanijama “Imlek”, “Rauch” i “Nectar” koje su nam pružile dodatnu podršku u realizaciji. Ispravno odlaganje otpada i reciklaža su nam veoma važni, a posebno nam je drago što smo kroz ovu aktivaciju uspeli ne samo da olakšamo reciklažu građanima Zrenjanina i podstaknemo ih da dodatno unapređuju svoje ekološke navike, već smo i pokazali da sveobuhvatni, pametni depozitni sistem za odlaganje ambalaže efikasno funkcioniše u praksi i nailazi na odličan odziv. Ponosni smo na rezultate koje su građani postigli u maju, koji su dokazali da sistemi sakupljanja mogu da budu efikasni za sve vrste ambalaže za piće, i nadamo se da će sličan sistem zaživeti u budućnosti u celoj Srbiji – rekla je Tanja Basta.

Projekat “Pametno recikliraj” je deo ekološke inicijative “Sistem pametnog sakupljanja ambalažnog otpada”, koja se realizuje kroz program develoPPP nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a zajednički ga sprovode GIZ i “Ball Packaging”, “Sekopak”, “Solagro Smart Recycling”, “Mercator-S” i “Reverse Logistics Group”, u saradnji sa NALED-om i programom “Svaka limenka se računa”. U projekat je uključeno i pet kompanija, među kojima je i “Tetra Pak” u Srbiji.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300