Još 2 zakona Ministarstva zaštite životne sredine na javnom uvidu na kraju 2021.

Još 2 zakona Ministarstva zaštite životne sredine na javnom uvidu na kraju 2021.

Ministarstvo zaštite životne sredine je objavilo na svom sajtu da su na javnom uvidu Nacrt zakona o proceni uticaja na životnu sredinu i Nacrt zakona o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu.

Ministarstvo poziva predstavnike državnih organa i organizacija, privrednih subjekata, poslovnih udruženja, stručne javnosti, međunarodnih organizacija, organizacija civilnog društva i druga zainteresovana lica u oblasti zaštite životne sredine da daju svoje komentare, sugestije i predloge na nacrta ova 2 zakona.

Procena uticaja na životnu sredinu

Kada je reč o Nacrt zakona o proceni uticaja na životnu sredinu javna rasprava se sprovodi u periodu od 24. decembra 2021. godine do 14. januara 2022. godine.

Tekst nacrta dokumenta možete pogledati na sledećem linku Nacrt zakona o proceni uticaja na životnu sredinu.

Važeći Zakon o proceni uticaja na životnu sredinu možete pronaći u Srdinoj rubrici Eko pravo OVDE.

Javnu raspravu o Nacrtu zakona o proceni uticaja na životnu sredinu organizovaće Ministarstvo zaštite životne sredine u vidu prezentacije i konsultacija na stručnoj javnoj raspravi koja će biti doržana putem video konferencije dana 10. januara 2022. godine u 11:00 časova. Link ka konferenciji možete pronaći na sajtu Ministarstva na LINKU.

Strateška procena uticaja na životnu sredinu

Javna rasprava o Nacrtu zakona o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu javna rasprava se sprovodi u istom periodu – od 24. decembra 2021. godine do 14. januara 2022. godine.

Tekst nacrta dokumenta možete pogledati na sledećem linku Nacrt zakona o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu.

Važeći Zakon o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu možete pronaći u Srdinoj rubrici Eko pravo OVDE.

Javnu raspravu o Nacrt zakona o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu organizovaće Ministarstvo u vidu prezentacije i konsultacija na stručnoj javnoj raspravi koja će biti održana putem video konferencije dana 11. januara 2022. godine u 11:00 časova.

Link ka konferenciji možete pronaći na sajtu Ministarstva na LINKU.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama