Još 2 zakona Ministarstva zaštite životne sredine na javnom uvidu na kraju 2021.

flamingov cvet
flamingov cvet

Ministarstvo zaštite životne sredine je objavilo na svom sajtu da su na javnom uvidu Nacrt zakona o proceni uticaja na životnu sredinu i Nacrt zakona o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu.

Ministarstvo poziva predstavnike državnih organa i organizacija, privrednih subjekata, poslovnih udruženja, stručne javnosti, međunarodnih organizacija, organizacija civilnog društva i druga zainteresovana lica u oblasti zaštite životne sredine da daju svoje komentare, sugestije i predloge na nacrta ova 2 zakona.

Procena uticaja na životnu sredinu

Kada je reč o Nacrt zakona o proceni uticaja na životnu sredinu javna rasprava se sprovodi u periodu od 24. decembra 2021. godine do 14. januara 2022. godine.

Tekst nacrta dokumenta možete pogledati na sledećem linku Nacrt zakona o proceni uticaja na životnu sredinu.

Važeći Zakon o proceni uticaja na životnu sredinu možete pronaći u Srdinoj rubrici Eko pravo OVDE.

Javnu raspravu o Nacrtu zakona o proceni uticaja na životnu sredinu organizovaće Ministarstvo zaštite životne sredine u vidu prezentacije i konsultacija na stručnoj javnoj raspravi koja će biti doržana putem video konferencije dana 10. januara 2022. godine u 11:00 časova. Link ka konferenciji možete pronaći na sajtu Ministarstva na LINKU.

Strateška procena uticaja na životnu sredinu

Javna rasprava o Nacrtu zakona o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu javna rasprava se sprovodi u istom periodu – od 24. decembra 2021. godine do 14. januara 2022. godine.

Tekst nacrta dokumenta možete pogledati na sledećem linku Nacrt zakona o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu.

Važeći Zakon o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu možete pronaći u Srdinoj rubrici Eko pravo OVDE.

Javnu raspravu o Nacrt zakona o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu organizovaće Ministarstvo u vidu prezentacije i konsultacija na stručnoj javnoj raspravi koja će biti održana putem video konferencije dana 11. januara 2022. godine u 11:00 časova.

Link ka konferenciji možete pronaći na sajtu Ministarstva na LINKU.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300