Građanski preokret: Žalba protiv Gradske uprave Zrenjanin zbog Linglonga

pravo zakon sud
pravo zakon sud

Foto: Pixabay/TungArt7

Udruženje Građanski preokret saopštilo je danas da je podnelo žalbu Pokrajinskom sekretarijatuza urbanizam i zaštitu životne sredine protiv odluke Gradske uprave Zrenjanina kojom se kineskoj kompaniji “Linglong” dozvoljava izgradnja skladišta neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu.

Grad Zrenjanin je početkom aprila dozvolio kompaniji “Linglong” da u okviru buduće fabrike automobilskih guma kod Zrenjanina gradi objekat skladišta neopasnog otpada kapaciteta 700 kilograma po danu bez izrade ekološke studije, što je protivno zakonu.

Žalbom se traži poništenje te gradske odluke i utvrđivanje nenadležnosti Grada Zrenjanina da odlučuje o takvom zahtevu Linglonga.

– U žalbi je istaknuto da je neophodna izrada celovite, integrisane studije o proceni uticaja na životnu sredinu fabrike autoguma “Linglong”, što kineski investitor već godinama izbegava, uz svesrdnu pomoć državnih organa Srbije, veštački prikazujući svoju gigantsku fabriku kao skup manjih objekata na istoj parceli – saopštio je Građanski preokret.

Građanski preokert je najavio da će, ukoliko Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine odbaci žalbu i odluka Grada Zrenjanina postane pravosnažna, podneti tužbu Upravnom sudu, pred kojim se već vode dva postupka zbog prethodno datih saglasnosti Linglongu na parcijalne ekološke studije.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300