“Eko step pellet” instalirao solarnu elektranu na krovu fabrike u Petrovcu na Mlavi

eko step pellet
eko step pellet

Foto: ekostep-pellet.rs

Kompanija “Eko step pellet” iz Petrovca na Mlavi instalirala je solarnu elektranu postrojenje od 1MW na krovu svoje fabrike.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković prisustvovala je danas svečanosti povodom puštanja u rad novoizgrađenog solarnog postrojenja.

Atanasković je tom prilikom istakla da se Strategijom industrijske politike od 2021. do 2030. godine i Akcionim planom za njeno sprovođenje od 2021. do 2023. godine, koji je Vlada usvojila na predlog resornog ministarstva, nastoji da se poveća konkurentnost industrije naše zemlje, saopštila je Vlada Srbije.

Ona je, naglašavajući da je domaća privreda generator sveukupnog napretka naše zemlje, pozdravila izgradnju solarne elektrane i čestitala predstavnicima kompanije početak nove faze zelenog poslovanja i održivog razvoja.

– Dugoročni cilj zelene transformacije privrede je očuvanje likvidnosti privrednih subjekata poslovanjem u skladu sa principima održivog razvoja – objasnila je ministarka i napomenula da Strategija industrijske politike posebnim merama pruža podršku upravo primeni zelenih tehnologija u industriji i privredi.

Prema njenim rečima, današnjim, prvim solarnim kilovatima, fabrika “Eko step pellet” potvrđuje da nije samo jedan od garanta snabdevenosti ogrevnim materijalima za domaćinstva širom Srbije, već i partner Ministarstva privrede u realizaciji pomenute strategije.

Fabrika “Eko step pellet” kupljena je iz stečaja 2017. godine. Nosilac je žiga “Čuvarkuća” Privredne komore Srbije, kojim potvrđuje da sirovinama iz naše zemlje snabdeva tržište proizvodima koji su 100 odsto domaćeg porekla.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300