Druga faza projekta sanacije 40 godina stare nesanitarne deponije u Zrenjaninu

otpad divlje deponije
otpad divlje deponije

Druga i finalna faza projekta zatvaranja i sanacije nesanitarne deponije u Zrenjanu koja je 40 godina smetala građanima uskoro počinje, nakon što je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom potpisala ugovor o finansiranju radova, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Vujović je navela da je reč o kompleksnom projektu koji ulazi u finalnu fazu, što je još jedna potvrda odlučnosti države da rešava višedecenijske probleme.

– Rešavamo veliki ekološki problem Zrenjanina koji postoji već 40 godina, a deponija se prostire na pet hektara i to uz saobraćajnicu Zrenjanin-Beograd. Prva faza radova je završena, a sada nastavljamo dalje. Ovim ugovorom smo stvorili uslove za prelazak na drugu fazu radova, kojom ćemo kompletno rešiti ovu lokaciju. Cilj Ministarstva koje vodim, kao i celog tima u Vladi Srbije jeste Srbija bez nesanitarnih deponija i nastavićemo iz dana u dan, iz projekta u projekat da se približavamo tom cilju – rekla je Vujović.

Ministarka je istakla da je tokom prošle godine rešen problem sedam nesanitarnih deponija širom Srbije, dok se u ovom momentu, osim Zrenjanina, rešava i problem nesanitarnih deponija u Šapcu, Rumi i Požegi.

Govoreći o ekološkim projektima u Zrenjaninu koji su važni za građane, Vujović je navela uklanjanje divlje deponije u Botošu, kao i projekat zamene kotlarnice na mazut kotlarnicom na gas u Osnovnoj školi “Dr Aleksandar Sabovljev” u Ečkoj.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300