Coca-Cola HBC sedmi put zaredom proglašena za najodrživijeg proizvođača napitaka na svetu

Coca Cola

Foto: pexels

Kompanija “Coca-Cola HBC” proglašena je sedmi put zaredom za najodrživiju svetsku kompaniju u kategoriji proizvodnje pića prema Dau Džons indeksu održivosti za 2023. godinu, koji predstavlja jedan od vodećih globalnih standarda korporativne održivosti. Ovo je ujedno i 13. uzastopna godina da “Coca-Cola HBC”, čiji je deo i “Coca-Cola HBC Srbija”, zauzima jedno od tri vodeća mesta na listi, saopštila je kompanija.

Zahvaljujući posvećenosti borbi protiv klimatskih promena i zaštiti vodnih resursa, “Coca-Cola HBC” rangirana je i kao lider u industriji na CDP listi (Carbon Disclosure Project, kojim se meri učinak kompanije na polju klimatskih promena) čime se pridružila malom broju kompanija koje su postigle čak dvostruku ocenu A – za klimu i za vodu. Godišnje CDP-ovo objavljivanje podataka o životnoj sredini i proces bodovanja su široko priznati kao zlatni standard korporativne transparentnosti.

Zoran Bogdanović, glavni izvršni direktor “Coca-Cola HBC”, rekao je ovom prilikom da je postignuti uspeh rezultat jasne vizije i ciljeva u oblasti održivosti, kao i čvrstog uverenja da je održivost pravi generator rasta i vrednosti za poslovanje.

– Naše kontinuirane investicije u tehnologiju, inovacije, partnerstva i spremnost da isprobamo nove stvari takođe nam pomažu da utabamo naš put održivosti. Krećemo se ka ciljevima održivog razvoja, otvarajući prilike za zdraviju i prosperitetniju budućnost –  poručio je Bogdanović.

Coca Cola HBC najodživiji proizvođač napitaka 2023

“Coca-Cola HBC” više od četvrt veka uspešno posluje i na tržištu Srbije, uz snažnu posvećenost održivom poslovanju. U poslednjih 15 godina, “Coca-Cola HBC Srbija” je smanjila potrošnju vode za oko 54% i energije 59% po litru proizvedenog pića. Kompanija kontinuirano smanjuje emisije CO2, kroz korišćenje električne energije iz obnovljivih izvora, prelaskom na održiviju flotu automobila, energetski efikasnije rashladne uređaje, ali i brojnim inovacijama u proizvodnji. U 2022. godini Coca-Cola HBC Srbija donirala je oko 200.000 litara svojih proizvoda, a zajedno sa kompanijom “Bambi”, kao delom “Coca-Cola HBC” porodice, uložila je 340.000 EUR u razvoj lokalnih zajednica u Srbiji.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300