Objavljena preliminarna rang lista o dodeli podsticajnih sredstava za reciklažnu industriju

Reciklaza televizora EE otpad
reciklaza_televizor_monitor_set_reciklaza

Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je preliminarnu listu o dodeli podsticajnih sredstava po javnom konkursu za reciklažnu industriju za prvi, drugi i treći kvartal 2021. godine.

Konkurs je objavljen 25. avgusta, a na njega se prijavilo 22 operatera. Gledajući prema vrsti otpada, za tretman elektronske i električne opreme prijavilo se 13 operatera, za tretman otpadne gume kao sekundarne sirovine 6 operatera, dok je za tretman otpadnih guma radi dobijanja energije prijavljena 1 firma. Za tertman otpadnih ulja i tretman otpadnih akumulatora prijavila se po jedna firma.

Ministarstvo je saopštilo da je komisija konstatovala da 2 operatera ne ispunjavaju uslove, tako da je ukupno 20 operatera na listi za podsticaje.

Ministarstvo je navelo da podnosioci prijava imaju pravo uvida u podnete zahteve u Ministarstvu, kao i da na listu mogu izjaviti primedbu u roku “od dvadeset četiri sata od vremena, odnosno sata objavljivanja”. Primedbe operateri mogu poslati u elektronskoj formi na adresu: razvoj.zivotnasredina@ekologija.gov.rs.

Podsticaji su opredeljeni u visini od 2,25 milijardi dinara.

Firme koje su dobile podsticaje:

Možete pogledati

Preliminarnu rang listu za podsticaje za reciklere 2021.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300