Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci traži volontere

fep

Foto: fep.org.rs

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade, koji će biti održan od 22. do 25. avgusta u Bačkoj Palanci, raspisao je konkurs za volontere, a rok za prijavu je 1. avgust, objavljeno je danas.

Poziv je otvoren za sve zainteresovane, a volonteri mogu biti angažovani na pozicijama tehničara, u promo timu, u eko patroli, na poziciji redara, tehničara, kao novinari, domaćini pozorišta, domaćini radionica, te kao domaćini gostima festivala, navedeno je u saopštenju.

Direktor koordinator volontera Đorđe Radonić naglasio je da bez pomoći volontera festivala ne bi bio moguć, navodeći da su većina učenici srednjih i osnovnih škola, kao i da uvek dobiju volonterski zadatak u skladu sa svojom ličnošću i sposobnostima.

Ovogodišnje, 30. izdanje festivala, odigrava se pod sloganom “Metamorfoze”, a predstave na festival namenjene su isključivo deci predškolskog i nižeg školskog uzrasta i obrađuju teme zaštite životne sredine, ekologije i ekologije duha.

Kako je navedeno, ovaj festival je poseban ne samo po ekološkim temama, već i zato što se odvija u prirodi, na obali Dunava.

Podseća se da, iako Bačka Palanka nema pozorište, funkcionalan bioskop niti muzej, ima prirodne resurse kao što su Park prirode “Tikvara”, Specijalni rezervat prirode “Bagremara”, reku Dunav, dunavske rukavce, jezera i bare.

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade iz Bačke Palanke ove godine realizuje se pod pokroviteljstvom Heartefacta, te organizacija European Festival Fund for Emerging Artista – EFFEA i Rekonstrukcija Ženski fond, uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, kao i British – Serbian Benevolent Trusta.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300